Etusivu Yhtiö Referenssit Uutisia Yhteystiedot

Vesivoimalat

Heavysolar Finland Oy on uusiutuvan energia-alan järjestelmien toimittamiseen erikoistunut teknologiayritys. Toimitamme järjestelmiä yksityiselle ja julkiselle sektorille.

Tammerkosken silta

Vesivoimaa

Suomessa on lukuisia pieniä vesivoimaloita yksityisessä käytössä. Useat näistä on uusimisen tai nykyaikastamisen tarpeessa. Pienvesivoimalaitokset on tyypillisesti 20-200 kW. Voimalaitoksen energia voidaan syöttää omaan käyttöön ja/tai myydä paikalliselle sähköyhtiölle.

Pienvesivoimalat

Pienvesivoimalaitos on yhdistelmä mekaniikkaa, sähköä ja automatiikkaa. Laitteistolta odotetaan pitkää käyttöikää ja alhaista käyttökustannusta. Tämä voidaan saavuttaa suunnittelemalla ja toteuttamalla laitteisto korkealaatuisilla komponenteilla. Erityisesti mikrovoimalaitoksissa otetaan huomioon laitteiston takaisinmaksuaika.

Suunnittelemme ja toteutamme pienvesivoimalaitoksien sähkö- ja automaatiolaitteiston kohteen ja asiakkaan käyttötarpeen mukaan. Teemme yhteistyötä seuraavien laitevalmistajien kanssa:

- Vesiturpiinilaitteistot: Saahkarin Kone Ky
- Voimalaitosautomatiikka: DEIF A/S Deif A/S logo
- Generaattorit (synkroni tai asynkroninen): VEM, MeccAlte jne.
- Taajuusmuuttajat: Vacon Oyj

KuulummeAutodesk Cleantech logo-ohjelmaan.

Vesivoima on lähes hiilivapaa energiatuotantomuoto. Luonnonvaroja on käytetty ainoastaan kerran laitteiston valmistuksen ja asennuksen yhteydessä. Pienvesivoimalaitoksen käyttöikä on tyypillisesti kymmeniä vuosia.